Workshop straatfotografie Leiden

Workshop straatfotografie Leiden

Afgelopen zaterdag kregen wij een workshop straatfotografie aangeboden van stichting I DOE. I DOE gaf als blijk van waardering waardebonnen weg aan vrijwilligers in de omgeving Leiden. Mijn vriendin en ik zijn beide vrijwilliger bij Het Nationaal Ouderenfonds en wij zijn via hen gekoppeld aan organisatie ActiVite Leiderdorp.

Door ActiVite zijn wij in contact gekomen met een dame op leeftijd die behoefte had aan een luisterend oor en iemand om leuke dingen mee te ondernemen en aan die behoefte voldoen wij inmiddels een half jaar met veel plezier! Daarover misschien ooit nog is meer…

Straatfotografie was geheel The dog lady Leiden, The Netherlandsonbekend voor mij en de workshop leek me dan ook een leuke gelegenheid om in contact te komen met een professionele fotografe uit Leiden en meer te weten te komen over deze tak van sport. De workshop werd gegeven door Maria Bruning te Leiden. Aandachtpunten waren onder andere licht/donker, weerspiegelingen, tegenlicht en de meegetrokken camera techniek.

Rond 10.00 uur spraken we af en hadden onder het genot van een kop koffie en home baked pie een gezellig welkomstgesprek. Heel erg leuk om te horen wat iedereen doet in het vrijwilligersleven! Na de kennismaking hebben we beelden bekeken van bekende fotografen voorzien van commentaar door Maria.

Toen was het tijd om de camera zelf in de hand te nemen en voorzien van tips & tricks de straat op te gaan! Er was markt dus genoeg te zien en dus genoeg vast te leggen. Al die verschillende mensen, marktkraampjes, situaties en lichtinvallen maken het een super geschikte setting.

Eenmaal thuis snel de beelden bekeken. ‘Straatfotografie is lekker ruig.’ Het is heel vrij en er is dus veel ruimte voor verschillende invalshoeken. Ik mocht zes foto’s aan Maria sturen en die heeft op haar beurt mij weer voorzien van feedback. Al met al en heerlijk ochtend vol zon, foto’s, mensen en nieuwe ervaringen.

FacebookTwitterPinterest

1 Comment

  1. Johne178
    29 maart 2015 at 23:12  — Beantwoorden

    You actually make it seem really easy together with your presentation but I in finding this matter to be really something that I feel I would by no means understand. It sort of feels too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next publish, Ill try to get the cling of it! cdbdgdcedbck

Geef een reactie