Terug naar Chili!

Terug naar Chili!

Welk land vonden jullie nou het mooiste? Hoe waren de mensen? Wat zijn de mooiste dingen die jullie hebben gezien?

Dat zijn vaak de eerste vragen die men aan je stelt als je na een lange verre reis weer thuis komt. Op de meeste van die vragen is er geen antwoord. Veel dingen zijn niet te vergelijken en alle ervaringen laten weer een andere indruk achter. Als Maartje en ik de meeste zaken op een hoop gooien is toch wel de conslusie dat Chili een heel erg fijn land is!

Chili is het langste land van de wereld, 4275 kilometer van het zuidelijke Patagonië naar de Atacama woestijn in het noorden. Dat komt neer op een ritje van Den Bosch naar de Noordpool! Daarnaast is het een zeer geïsoleerd land, in het zuiden en westen de oceaan, in het noorden de droogste woestijn ter wereld en aan de oostkant sluit de Andes het land geheel af. Met name door deze geografische kenmerken heeft Chili een ontzettend gevarieerd natuurschoon. Naast de vele natuurlijke schoonheden zijn de mensen ook nog eens zeer vriendelijk, het land is na Pinochet meer en meer politiek stabiel geworden en ook de welvaart in het land is over het algemeen goed.

Om deze, en nog tal van andere redenen wilden wij eigenlijk weer terug naar dit heerlijke land. Verschillende mogelijkheden bekeken, zaken afgewogen en dingen op een rij gezet. Een maand of twee geleden toch de knoop doorgehakt en besloten om begin 2015 opnieuw naar Santiago te vliegen! Wat een heerlijke gedachte!!! De voorbereidingen zijn gestart en het dromen is begonnen. We gaan daar in ieder geval een drieweekse talencursus Spaans doen en plekken ontdekken die we begin 2013 over hebben geslagen.

De rugzak staat alvast klaar en de hikeschoenen zijn uit het vet, kortom laat het avontuur maar weer beginnen!

FacebookTwitterPinterest

1 Comment

  1. Papa
    4 januari 2015 at 20:08  — Beantwoorden

    goed verhaal Ram

Geef een reactie