Spetterend Sevilla!!

Spetterend Sevilla!!

Wat is er nou lekkerder dan medio november in je T-shirt op een terras in de zon te zitten?! Afgelopen weekend hadden we de luxe hiervan te genieten! We waren met het gezin en aanhang, dat wil zeggen zes personen.Old Lady Seville, Spain

Vrijdagochtend vlogen we richting het zuiden om daar lekker rond lunchtijd aan te komen. Zo hadden we dus echt nog wat aan onze vrijdag. We verbleven in een heerlijk appartement midden in het historische centrum van de stad en van alle gemakken voorzien. Aangezien we vier dagen zouden blijven is een eigen plek met woonkamer en keuken echt een aanrader om tussen de stadswandelingen door even lekker ‘thuis’ bij te komen.

Omdat Sevilla talloze keren is veroverd door onder anderen de Grieken, Romeinen, Visigoten, Moren en de Vikingen beschikt de stad over een ontzettend grote diversiteit aan bouwstijlen en invloeden uit alle verschillende culturen. Dit maakt het historische centrum van Sevilla het grootste van Europa, dat daarmee meteen ook op de werelderfgoedlijst staat.

Plaza de Torros Seville, Spain

Plaza de Toros

Naast alle culturele hoogtepunten zoals de (op twee na grootste in Europa) kathedraal van Sevilla de Catedral de Santa María de la Sede met het waarmerk van Sevilla, de Giralda toren, het Koninklijk Paleis Alcázar Real, de Torre del Oro en de stierenvechtarena Plaza de Toros, zijn er talloze straatjes, restaurantjes en plekjes in de stad die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Wie van dansen houdt kan zich uitleven in de vele flamencobarretjes want de Sevillaanse wijk Triana wordt beschouwd als de geboorteplaats van deze Spaanse dans- en muziekstijl.

Seville, Spain

 

FacebookTwitterPinterest

1 Comment

  1. René
    26 november 2014 at 10:38  — Beantwoorden

    het Spaans Verkeersbureau zou trots op het verhaal zijn.

Geef een reactie