Pichilemu, Chili

Pichilemu, Chili

Alweer een week voorbij! Wat kan de tijd toch snel gaan en tegelijkertijd het gevoel hebben dat je al maanden ergens bent. Pichilemu, Pichi, is een heerlijk stadje. Niks hoeft en alles mag.

Het is wel even wennen na Santiago waar 6 miljoen mensen wonen naar een dorpje waar de huizen maximaal twee verdiepingen hoog zijn. Surfen gebeurd overal en er zijn veel yogastudios. Buiten het sportieve aspect worden er ook ontzettend veel empanada’s gegeten, frisdanken gedronken en completo’s weggewerkt. Een empanada is een soort envelop van deeg met daarin ingrediënten naar keuze. De empanada kan gefrituurd zijn of bereid zijn in de oven. De Chilenen gaan met name voor de eerste variant natuurlijk. Naast empanada’s zijn er overal eettentjes waar je de zogenaamde completo’s kan kopen. Dit is te vergelijken met een hotdog. Het is een worstje dat niks met vlees te maken heeft op een broodje aangevuld met guacamole, andere sauzen en wellicht een klein beetje groenten.

Sunset surf

In de weekenden stroomt Pichi helemaal vol met toeristen, veelal uit Chili zelf. Doordeweeks hebben wij spaanse les van 10.00-13.00 uur van een super enthousiaste docente. Voor alsnog hebben wij privéles wat het erg intensief maakt maar we ook alle aandacht krijgen die we nog wel nodig hebben.

Na de les is het tijd voor een stevige lunch aangezien de volgende maaltijd vaak pas rond 22.00 uur is of later. De rest van de dag proberen we naast ons huiswerk maken lekker actief bezig te zijn. Hardlopen, surfen en yoga zijn bezigheden voor een actieve namiddag.

Handstand beach

Gisteren hebben we 12 kilometer over het strand gelopen. We begonnen onze wandeling in de zaterdagmiddag drukte maar al snel liepen we moederziel alleen over een prachtig strand waar de vogels duiken en de Lost friendsvissen vliegen. Het bos strekt zich tot aan het strand en de golven zijn indrukwekkend. Onderweg hebben we hier en daar wat foto’s gemaakt en kwamen we medestudent van de talenschool tegen, Roy.

Roy is mid 50 denken we en voor onbepaalde tijd op reis. Zijn zoon komt morgen naar Chili en samen gaan zij 1200 kilometer richting het zuiden fietsen door Patagonië! Bijzondere man, zeer ontspannen, gezellig maar ook op zichzelf.

Sunset fishing

Sunset Pichi

Morgen begint onze les weer en dus het ritme….

FacebookTwitterPinterest

Geef een reactie