Nieuwjaarsavond

Nieuwjaarsavond

Oud en nieuw. Een avond met hoge verwachtingen waar de hele wereld naar uit kijkt maar vaak ergens toch een beetje tegenvalt… Nou bij ons in ieder geval niet! Wat een heerlijke avond, vol home made hapjes, drankjes, oud-hollandsche spelletjes en muziek!

Het idee was simpel. Dertig vrienden, twee huizen, één nacht. Aanvang was rond 19.00 uur en een man of zes zouden verschillende hapjes maken. Van gevulde champignons tot spinaziesoep en van brood met lekkere smeersels tot chocolademousse, stuk voor stuk om je vingers bij op te eten! De drank zou iedereen zelf meebrengen zodat iedereen kon drinken waar die zin in had en de kosten verdeeld werden. Prima concept op die manier.

Nadat de meeste van ons hun buikje rond hadden gegeten was het tijd voor klassieke oudejaarsavondspelletjes, namelijk spijkerpoepen (waarbij de spijker vervangen was door een kerstzuurstokje) en sjoelen. Hilarische taferelen leverde dat op en tevens was er met het sjoelen een schilderij te winnen. Het schilderij, gemaakt door de moeder van één van ons, was een kopie van de groepsfoto van vorig jaar. Super leuk aandenken natuurlijk!

And the winner is

And the winner is

Rond een uurtje of 23.00 uur verplaatsten wij ons naar het huis van twee vriendinnen om daar opnieuw een bende te creëren. Muziek aan en wachten totdat we af konden tellen.

Happy New Year!

Dikke zoenen, knuffels, telefoongesprekken en gejuich, weer een nieuw jaar, goede voornemens en een verse start. Jas aan en met de fles champagne onder de arm richting de gracht waar heel veel mensen hun vuurwerk aan het afsteken waren. Na wat sterretjes, pijlen en knallen was het tijd om te dansen tot de zon op kwam. Mijn vriendin Maartje en ik hebben de zon niet op zien komen maar na een super avond en nacht heerlijk voldaan ons bed opgezocht rond 05.00 uur.

FacebookTwitterPinterest

Geef een reactie