Chili! En de eerste zandvoetjes.

Chili! En de eerste zandvoetjes.

Eindelijk was het zo ver! Maartje en ik vlogen terug naar Chili! Na een luxe direct flight (met brandstof stop op Buenos Aires) stonden we ineens weer in Santiago. De stad waar we veel goede herinneringen aan hebben en de stad waar we zeker naar terug wilde gaan. Vanuit een regenachtig en winters Nederland was het opeens ‘gewoon’ 32 graden en warmer…

Even wennen maar we zaten snel inhet ritme. In Santiago hebben we lekker drie volle dagen kunnen rondlopen, herinneringen ophalen en nieuwe ervaringen op kunnen doen. Daarnaast woont een vriendin van ons, Sophie in Santiago tegenwoordig dus daar hebben we gezellig twee avonden mee gegeten en gedronken.

Police Santiago, Chile

Na Santiago zijn we met een bus vier uur richting de kust en het zuiden gereden om ons voor drie wMagic seaweedeken te vestigen in Pichilemu. Hier gaan we vijf dagen in de week Spaans leren en aan het dagelijks leven deelnemen. Dat wil zeggen boodschappen, naar school, hardlopen, yoga (voor Maartje), surfen en studeren. Erg vervelend dus! Oh en Sophie en haar vriend hebben in Pichilemu een weekendhuisje dus die gaan we zeker nog vaker zien.

De eerste indrukken zijn super! Pichilemu is een dorp aan de kust waar surfen centraal staat en men zich over zandwegen van a naar b vervoerd. De sfeer is erg ontspannen en de wind fris. Overal zijn leuke tentjes waar je van alles en nog wat kan kopen en op het strand is altijd activiteit. Ons hostel ligt letterlijk aan het strand, in 20 seconden sta je met je voetjes in het zwarte zand, heerlijk! Morgen begint onze spaanse les van 10.00-13.00 uur om daarna nog één á twee uur aan huiswerk te besteden. Maartje is van plan twee of drie keer per week te gaan yoga’en en samen lopen we ook twee of drie keer per week hard. In Santiago hebben we een stuk hard gelopen en gisteren langs het strand slingerend tussen de spelende kinderen en straathonden.

Clam fishers, Chile

Fruit de mer, Chile

Freshness, Chile

De zon laat nog even op zich wachten hier in Pichi maar dat zal ongetwijfeld goed komen. Wij gaan hoe dan ook optimaal genieten van de omgeving, elkaar en de mensen hier.

Keep you posted…

FacebookTwitterPinterest

Geef een reactie